Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Muffins με πίτουρο σιταριού

Muffins με πίτουρο σιταριού




Αυτά τα muffins έγιναν πριν πολύ καιρό, με αφορμή ένα πακέτο πίτουρο σιταριού που είχε ξεμείνει στο ντουλάπι μίας φίλης. Είχε έρθει η ώρα του να αξιοποιηθεί!
Αποφάσισα να το προσθέσω σε muffins, κρατώντας τα υπόλοιπα υλικά όσο πιο απλά γινόταν. Το πίτουρο τα έκανε να ξεχωρίσουν, αλλάζοντας αρκετά την υφή τους. Αν δε σας αρέσουν οι πειραματισμοί στα cakes, ή αν θέλετε ένα πιο κλασικό cake, μην τα επιλέξετε! Αν πάλι όχι, δοκιμάστε τα! Είναι πολύ νόστιμα, φτιαγμένα με ελαιόλαδο (σας έχω πρήξει με το ελαιόλαδο, το ξέρω) και καστανή ζάχαρη. Πιο υγιεινή εκδοχή, ενός εναλλακτικού muffin



Για να γίνουν πιο λαχταριστά, τα κάλυψα με ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλάσο, φτιαγμένο με τρία μόνο υλικά!

Κατά τη διάρκεια του γλασαρίσματος...


Muffins με πίτουρο σιταριού




Υλικά:

130ml ελαιόλαδο
130γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
½ κ.γ. τζίντζερ
150γρ αλεύρι
120γρ πίτουρο σιταριού
1 φακελάκι baking powder
200γρ γάλα ή νερό

Για το γλάσο:

50γρ κακάο
50γρ ζάχαρη
80γρ νερό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, το τζίντζερ και το πίτουρο σιταριού.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αυτό το baking powder.
Τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα/νερό στο αρχικό μας μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Μοιράζουμε σε φορμάκια για muffins. Αν δεν έχουμε φορμάκια σιλικόνης, τότε βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα φορμάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά.
Αφού κρυώσουν τελείως τα muffins, τα βουτάμε στο γλάσο μέχρι τη μέση ή τα καλύπτουμε τελείως με αυτό.
Τα μικρά cakes μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!
Ράνια






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

live chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.