Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αλμυρό cake με κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές και crumble σουσαμιού!

Αλμυρό cake με κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές και crumble σουσαμιού!


Σήμερα σπάω την παράδοση και ανεβάζω μια συνταγή για κάτι … αλμυρό!
Δε φτιάχνω πολύ συχνά αλμυρά, αλλά σήμερα αποφάσισα να φτιάξω αυτό το cake, βασισμένο στην υφή της ζυμαρόπιτας. Άνοιξα το ψυγείο και έβαλα -λίγο-πολύ- μερικά από τα αγαπημένα μου συστατικά.

Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό... Ακόμα και ο Κωνσταντίνος, που γενικά είναι πολύ επιφυλακτικός με τα φαγητά που φτιάχνω, αυτή τη φορά μου ζήτησε δεύτερο κομμάτι μέσα σε 3 λεπτά!

Λίγο πριν το ψήσιμο...

Πανεύκολο, πεντανόστιμο cake με το crumble σουσαμιού να το απογειώνει σε γεύση και υφή!
Δοκιμάστε το!

 Αλμυρό cake με κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές και crumble σουσαμιού!


Υλικά:

Για το cake:
100γρ τραχανάς
350γρ νερό
80γρ κατσικίσιο τυρί, με σκορδοπίπερο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
80γρ ελαιόλαδο
40γρ λιαστές ντομάτες
75γρ ελιές
4γρ καπαρόφυλλα
6γρ βασιλικός σε λάδι (ή 10γρ φρέσκο βασιλικό)
2γρ καστανή ζάχαρη (μια μεγάλη πρέζα)
2γρ mix πιπεριών (αυξομειώνετε ανάλογα με τα γούστα σας)
160γρ αχνισμένα κρεμμύδια
120γρ αλεύρι ολικής άλεσης
6γρ baking powder

Για το crumble σουσαμιού:
30γρ σουσάμι
20γρ αλεύρι ολικής άλεσης
20γρ ελαιόλαδο λιαστής ντομάτας

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αχνίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για το crumble και τρίβουμε με ένα πιρούνι καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα cake, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του cake και στη συνέχεια με τα χέρια τρίβουμε από πάνω το μείγμα με το σουσάμι.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο ή με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά αφήνουμε ξεσκέπαστο το cake.
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το βγάζουμε (η λαδόκολλα βοηθάει πολύ) και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. (Εμείς μέχρι να κρυώσει είχαμε εξαφανίσει σχεδόν το μισό!)
Σερβίρεται με γιαουρτάκι.

Περιμένω τα σχόλια σας!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Ράνια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

live chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.