Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκοτάκια κανέλας, με σιμιγδάλι και νιφάδες βρώμης

Μπισκοτάκια κανέλας, με σιμιγδάλι και νιφάδες βρώμης



Αυτά τα μπισκότα είναι αρκετά ιδιαίτερα. Ούτε τραγανά, ούτε αφράτα, μάλλον θα τα χαρακτήριζα τριφτά. Υπέροχα κανελένια και πεντανόστιμα, φτιάχνονται πανεύκολα, με ένα μπολ σε μόλις 5 λεπτά (ε και 20 λεπτάκια ψήσιμο αλλά εκεί απλά καθόμαστε και περιμένουμε).

Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το τσάι μας ή τον ζεστό καφέ μας, τώρα που κρύωσε λίγο ο καιρός. Αν ακόμη δε θέλουμε να παραδεχτούμε ότι μπήκε το φθινόπωρο, αφήνουμε τα "ζεστά" στην άκρη και τα τρώμε σκέτα με ... όρεξη!

Μπισκοτάκια κανέλας, με σιμιγδάλι και νιφάδες βρώμης




Υλικά
120 γρ σιμιγδάλι
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ νιφάδες βρώμης
1,5 κ.σ. κανέλα (κοφτή)
120 γρ ζάχαρη
80 γρ ελαιόλαδο
90 γρ σαγκρία
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις νιφάδες βρώμης, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τη σαγκρία και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  
Σχηματίζουμε τετραγωνάκια, μπαστουνάκια ή μπαλίτσες με τα χέρια μας και πατάμε ελαφρώς από πάνω για να μην έχουν πολύ ύψος.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

Σημειώσεις:
Η σαγκρία μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο κρασί της αρεσκείας σας, κόκκινο ή και λευκό. Έχω δοκιμάσει και με μαλαγουζιά και γίνανε εξίσου νόστιμα.
Φτιάχνει περίπου 30 κομμάτια.

Καλή επιτυχία!
Ράνια




1 σχόλιο :

  1. Μπορώ να βάλω νερό αντί για αλκοόλ κ μέλι αντί για ζάχαρη? Πολύ ενδιαφέρον το blog σας!! Χαρηκα, Ανάστα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

live chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.