Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Vegan μαλακά σοκολατένια μπισκότα

Vegan μαλακά σοκολατένια μπισκότα





Το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε εκλογές – πάλι - και ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο λοιπόν, αφού φάγαμε τα άπειρα που είχε μαγειρέψει όπως πάντα η μαμά μου, ο αδερφός μου ήρθε και μου ζήτησε να φτιάξω γλυκάκια για το Greenwave festival, όπου συμμετείχε η ομάδα των Vegan Θεσσαλονίκης. Το ίδιο βράδυ πήγα στο festival που ήταν γεμάτο νοστιμιές και υπέροχα χειροποίητα προϊόντα, από σπιτικές σάλτσες και μέλια μέχρι ρούχα και κοσμήματα. Στο μοναδικό(;) πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ζωντανή μουσική, ενδιαφέρουσες ομιλίες και υπέροχη ατμόσφαιρα, αξίζει να το έχετε στο μυαλό σας για του χρόνου! Περισσότερες λεπτομέρειες για το festival μπορείτε να βρείτε εδώ.

Greenwave festival, Θεσσαλονίκη 2015
(φωτογραφία από: http://rejected.gr/subs/views/actions/5th_greenwave.html#!story)


Είχα λοιπόν ελάχιστο χρόνο και μετρημένα υλικά στη διάθεση μου… Τελικά έφτιαξα 3 είδη μπισκότων. Από αυτά, ξεχώρισαν τα μαλακά σοκολατένια μπισκότα.
Το festival τελείωσε, εγώ γύρισα στην Αθήνα και μια βδομάδα μετά ήρθε η πρόκληση: να βρω τη συνταγή. Πρόκληση, γιατί στη βιασύνη μου δε ζύγιζα τίποτα και δεν κράτησα καθόλου σημειώσεις. Όπως είναι φυσικό, τα μπισκότα που σας δίνω παρακάτω μοιάζουν με εκείνα του festival, αλλά δεν είναι ίδια. Επιφυλάσσομαι να  σας δώσω και μία ακόμη συνταγή, με ελαιόλαδο αυτή τη φορά, που εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο σαν υλικό – ειδικά όταν συνδυάζεται με το κακάο! Προς το παρόν σας δίνω αυτά με το βιτάμ (που δε χρησιμοποιώ γενικότερα), τα  οποία τα δοκίμασαν μόνο μη-vegan και πήραν πάρα πολύ καλά σχόλια.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Vegan μαλακά σοκολατένια μπισκότα



Yλικά:
250γρ βιτάμ
2κ.σ. ελαιόλαδο
300γρ ζάχαρη
120γρ κακάο
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
1 κγ baking powder
1 κσ καφέ φίλτρου
100γρ χλιαρό νερό
270γρ αλεύρι
1 σφηνάκι ουίσκι/κονιάκ/ρούμι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βιτάμ για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.
Χτυπάμε καλά το βιτάμ και το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το baking powder.

Τέλος, προσθέτουμε ένα σφηνάκι από το αλκοόλ της προτίμησης μας. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αφράτο. 
Σε μία λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.
Δουλεύοντας με δύο κουτάλια, σχηματίζουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν και θα γίνουν επίπεδα τα μπισκοτάκια μας. Δε χρειάζεται να τα πατήσουμε από πάνω – παίρνουν σχήμα μόνα τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 170 βαθμούς για 8-10 λεπτάκια (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας).
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Ελπίζω να σας αρέσουν!
Καλή επιτυχία!!

Ράνια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

live chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.