Συνεχίζουμε τώρα με μια άλλη, απλή, εύκολη, αγαπημένη και νόστιμη συνταγή.....Τις τηγανητές πατάτες
Αναφέρονται πρώτη φορά από τον Thomas Jefferson σε δείπνο στον Λευκό Οίκο ως πατάτες σερβιρισμένες με τον Γαλλικό τρόπο.
Σύμφωνα με κάποιους άλλους ο όρος French Fries δόθηκε όταν Βρετανοί και οι Αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου και ακούγοντας τους Βέλγους που πουλούσαν τις πατάτες να μιλάνε Γαλλικά υπέθεσαν ότι είναι στην Γαλλία.
Η έκφραση "τηγανιτές πατάτες" εμφανίζεται για πρώτη φορά στην έντυπη μορφή στα αγγλικά στο 1856 στο βιβλίο Cookery for Maids of All Work by E Warrern.
Πατάτες τηγανητές με σως γιαουρτιού
- Πατάτες
- Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 200 γραμμάρια
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Μισό κουταλάκι μέλι
- Λίγο άνηθο
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε στικακια τις πατάτες. Αφού τις κόψουμε τις βουτάμε σε παγωμένο νερό και αλλάζουμε το νερό τους ωσότου να είναι τελείως καθαρό (αυτό το κάνουμε για να φύγει το άμυλο που τις εμποδίζει να γίνουν τραγανές). Ζεσταίνουμε το λάδι στους 70 με 80 βαθμούς (συνήθως το 1/3 της δύναμης της κουζίνας σας) και τις ποσαρουμε για 15 λεπτά περίπου ή ως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζουμε τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανάβουμε τη φωτιά στο τέρμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να σκουρύνουν απ'εξω. Με αυτή την διαδικασία γίνονται μαλακές από μέσα και πολύ
τραγανές απ'εξω.....
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τα υλικά της σως (αν υπάρχει δυνατότητα τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε τα υλικά να βγάλουν τα αρώματα τους)και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη....
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου