Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Mousse φράουλας με μαρέγκα

Mousse φράουλας με μαρέγκα


Σήμερα ξαναέφτιαξα μετά από πολύ καιρό αυτή τη mousse, που είχα επινοήσει παλιότερα, αλλά δεν είχα κρατήσει τη συνταγή. Θυμόμουν ότι το γλυκό αυτό είχε υφή αφρού. Δροσερό και ελαφρύ, χωρίς προσθήκη βουτύρου ή κρέμας γάλακτος, μόνο με τρία υλικά. Τα δύο από αυτά μάλιστα, μας δίνουν βιταμίνη C και καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Το τρίτο υλικό, η ζάχαρη είναι ένα «αναγκαίο κακό». Καλό είναι να επιλέξουμε οργανική ζάχαρη. Επίσης, εγώ επέλεξα φράουλες βιολογικής καλλιέργειας, γιατί τα φρούτο αυτό επιβαρύνεται πάρα πολύ από τα χημικά των φυτοφαρμάκων. Είναι αρκετά ακριβότερες, αλλά νομίζω πως αξίζει να προσέχουμε τι τρώμε! Δε φαίνονται λαχταριστές;



Η mousse αυτή είναι ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι, ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Θέλει λίγη φασαρία για να τη φτιάξουμε (γιατί πρέπει να φτιάξουμε ελβετική μαρέγκα) αλλά αξίζει τον κόπο!

Mousse φράουλας με μαρέγκα



Υλικά:
55gr ασπράδια (από 2 αυγά)
65γρ ζάχαρη
100γρ φράουλες

1.    Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να χάσουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2.  Σκουπίζουμε πάρα πολύ καλά το σκεύος του μίξερ και τον αυγοδάρτη ώστε να μην έχουν καθόλου νερό ή λιπαρότητα πάνω.
3. Βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να φτάσουμε τους 70 βαθμούς. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο κοιτάμε πότε έχει διαλυθεί η ζάχαρη και τα απράδια έχουν ασπρίσει και είναι ζεστά.
4.   Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, το ρίχνουμε το σκεύος του μίξερ και χτυπάμε για μισό λεπτό σε μέτρια ένταση. Στη συνέχεια χτυπάμε στο δυνατό, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να σχηματίσει σταθερές κορυφές.

Κατά τη διάρκεια το μείγμα μας θα αρχίσει να μεταμορφώνεται, παίρνοντας αυτή την υφή.


Όταν είναι η μαρέγκα μας είναι πια κρύα και γυαλιστερή, με σταθερές κορυφές σταματάμε το χτύπημα.





5. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθεί.
6. Τη μοιράζουμε σε δύο ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκες φράουλες και αν θέλουμε, μπισκότα. 



Η συνταγή σερβίρει δυο μεγάλα ποτήρια, ενώ κάθε μερίδα έχει μόνο 155 θερμίδες!

Καλή επιτυχία!
Ράνια


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

live chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.